Tábor 2017

Nádherná príroda, čerstvý vzduch, a usmievaví šťastní ľudia vítali mladých a ich sprievod zo ZPMP Komárno 13.08.2017 na terase hotela Panoráma v Kováčovej.
Desať kilometrov od Štúrova sa nachádza hotel skrytý medzi kopcami obklopený zelenými korunami stromov, ktorý slúžil ako ostrov oddychu 60-tim účastníkom tábora na celých päť dní.
Milo nás prekvapilo, že po dlhých rokoch sme obdržali pozvanie na dobre známy a obľúbený tábor do Kováčovej. Gábor Szabó po šiestich rokoch úspešne vykročil v šlapajách svojej matky, s cieľom pokračovať v tradícií organizovania tábora pre výnimočné detí a ich rodiny.
Pani Marta Szabó (Gáborova matka), ktorá dlhé roky spolupracuje s neziskovou organizáciou Carissimi odovzdala štafetu svojmu synovi a v úzkej spolupráci dali priestor na uskutočnenie letného tábora. Organizovanie tábora bolo pre rodinu pani Marty srdcovou záležitosťou a preto sa po dlhšom časovom odstupe odhodlali zúročiť svoje dlhoročné skúsenosti a obnovili tradíciu.
Účastníci zo Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Komárne nadviazali veľmi rýchlo priateľské kontakty s ostatnými účastníkmi tábora, medzi ktorými boli mladí ľudia z nášho regiónu a tiež účastníci z Maďarskej republiky.
Vďaka šikovným dobrovoľníkom a organizátorom činností bol program počas celého týždňa rôznorodý, pestrý a zaujímavý nielen pre mladých ale aj pre ich sprievod.
Medzi aktivity v tábore patrili činnosti ako napr.: navliekanie korálkov, hrnčiarske práce, výroba sviečok a pohľadníc, maľovanie na sklo, bohoslužba, turistika, prechádzky pri Dunaji, spoločenské hry. Nechýbala ani diskotéka, spev pri táboráku a tanečný večer s tanečníkmi folklórného súboru z Martoviec. Mladí mali ďalej možnosť v tábore jazdiť na štvorkolkách s motorkármi z Bajču. Svoje vedomosti a talent predstavili obecenstvu na programe s názvom „Kto, čo vie“. Naši mladí z Komárna predviedli ostatným tanečno-bojové kreácie „Capoeira“, ktoré sa učia pod vedením trénera inštruktora „Latinha“.
Naša osobitná a úprimná vďaka patrí za organizovanie tábora 2017 Gáborovi Szabóovi a jeho rodine, sponzorom, dobrovoľníkom, obci Nová Vieska a v neposlednom rade neziskovej organizácií Carissimi a všetkým prítomným, ktorí sa na tejto akcii spolupodieľali.
Posledný deň v tábore sme sa rozlúčili v nádeji, že sa znovu stretneme na budúci rok v šťastí, v zdraví, v pohode a v láske.

[Not a valid template]